Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два хикса завързаха битката за оставане в Първа лига (ВИДЕО)

17 май 2024, 20:33 часа • 3911 прочитания

Локомотив София и Ботев Враца завършиха наравно 1:1 на стадиона в столичния квартал "Надежда" в двубой от 33-тия кръг на Първа лига. Симеон Мечев откри резултата в 31-вата минута, възползвайки се от асистенция на Кевин Маи. Малко по-късно Спас Георгиев възстанови паритета. След почивката центриране на Стефан Ламбез кацна на напречната греда, но нови попадения не паднаха.

Локо София завърши мача с 10 души

В добавеното време на срещата Красимир Милошев получи втори жълт картон и бе изгонен от главния съдия Никола Попов. Така "червено-черните" събраха 33 точки, които им отреждат 12-ото място във временното класиране. "Зелените лъвове" от своя страна се намират в зоната на изпадащите на 15-ата позиция с 29 пункта.

ОЩЕ: Лудогорец уреди най-скъпия футболист в Първа лига

Пирин спечели точка в края срещу Етър

В друг сблъсък от битката за оцеляване Пирин и Етър завършиха наравно 2:2 на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Автогол на Принс Мбаке даде аванс на домакините едва в четвъртата минута. През втората част възпитаниците на Светослав Петров осъществиха пълен обрат чрез Иван Василев и Йоаким Гонзалес в рамките на 120 секунди. В третата минута от добавеното време обаче Арно Лузайадио се разписа и донесе точката на "орлетата".

Пирин води тежка битка за оцеляване

Отборът на Олександър Бабич е 14-и с 31 точки - 2 пред зоната на изпадащите и води ожесточена борба за оставане в елита на родния футбол. За разлика от него, "болярите" вече са сигурни участници във Втора лига от следващия сезон. Те са 16-и с 16 пункта.

ОЩЕ: Загадка: Спартак Варна се класира за Първа лига, но се разделя с треньора си

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес