Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Душан Керкез засипа със суперлативи Ивелин Попов и не скри тъгата си за Уджа (ВИДЕО)

05 август 2024, 00:07 часа • 2135 прочитания

Старши треньорът на Ботев Пловдив - Душан Керкез, даде своето мнение след победата на "канарчетата" над Крумовград в двубой от третия кръг на Първа лига. Специалистът засипа със суперлативи капитана на "жълто-черните" Ивелин Попов и не скри тъгата си заради контузията на Антъни Уджа.

Душан Керкез за прехода от Европа към България

"Труден мач, но искам да честитя на играчите си за победата. Много е тежко да играеш с европейски мачове така. Крумовград е добър и тежък съперник. Искахме да контролираме събитията на терена и мисля, че заслужихме победата. Не е лесно да играеш срещу Крумовград, играят силен и физически футбол. Смятам, че бяхме по-добрият отбор и заслужено победихме", заяви Керкез след победата на Ботев Пловдив над Крумовград.

ВАР-ът на Actualno

Керкез тъгува как за Уджа

"Много съм тъжен за Уджа, защото ще е аут за дълго време. Има проблем с глезена, Никола Илиев е болен и не бе на линия за този мач. За мен е много важно, че виждам, че сме добре физически. Сменям играчи, давам свежест, но всички разбират, че отборът е над всички. Първият пример е с капитана Ивелин Попов. Той е много важен за нашата съблекалня. Лидер е, помага на всички и има страхотни качества. Когато имате подобен играч, всичко става много лесно", коментира наставникът на Ботев Пловдив.

Какво предстои за Ботев Пловдив?

"Всяка следваща среща за мен е най-важна. Казах, че ще бъде труден следващият сблъсък. Опонентът е силен. Имат опитни играчи и трябва да бъдем заедно с нашите фенове. Благодаря на привържениците и днес бяха тук и ни подкрепяха. Трябва да сме фокусирани. Каквато и победа да е, за нас е важна. Трябва и в двата мача да сме изцяло фокусирани", завърши Душан Керкез.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: След отпадането от Европа: Черно море се издъни срещу Локо София (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес