Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димитър Илиев за мача с Унгария: Петно върху футбола и спорта (ВИДЕО)

14 ноември 2023, 22:06 часа • 3507 прочитания

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев коментира скандалните събития, съпътстващи двубоя на националния отбор на България срещу Унгария от квалификациите за Евро 2024. Бившият автомобилен състезател заяви, че ситуацията е петно върху футбола и спорта у нас.

Илиев с емоционален коментар "за неправилните ходове"

"Аз съм човек, който умее да си владее нервите, но това ми подейства емоционално. Мачът с Унгария показва, че когато нямаш решение на проблема, опитваш да го оправиш с неправилни ходове. Ние сме против проявите на расизъм и хулиганство, но нищо лошо няма в протестите. Не е нормално да се питате къде и дали изобщо ще се играе мачът. Стадионите се строят с трибуните заради хората. Не можем да ги лишаваме от правото да гледат националния отбор. Ами какво ще стане на следващия мач, а на този след него?", пита Илиев.

ОЩЕ: Министър Илиев: Ще търсим отговорност от виновните защо мачът с Унгария е без публика

Димитър Илиев

"Петно върху футбола и спорта": Категоричен е министърът

„Естествено, че е петно върху футбола и спорта. Радвам се, че се намери решение къде да се изиграе мачът. От наша страна оказахме пълно съдействие. Два дни преди мача „ще се играе, няма да се играе“, не може да се върти и да се суче до последно. Взети са всички мерки да се играе мача. Ти няма да си пуснеш гражданите да си подкрепят отбора… Не е в моите прерогативи да кажа дали ще има публика“, завърши министърът на младежта и спорта.

Също така Илиев предложи да се направи независим одит на БФС (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес