Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Десподов: Разбрах, че има ранени, беше важно да изиграем този мач

16 ноември 2023, 21:34 часа • 1693 прочитания

Капитанът на националния отбор по футбол Кирил Десподов говори пред БНТ след края на двубоя срещу Унгария. "Лъвовете" изпуснаха победата след гол в последните секунди, но по-важните събития бяха извън терена, където се откри истинска война между фенове и полиция.

Десподов призна, че е научил за случващото се извън стадиона едва след края на мача. Ръководството на отбора е преценило да не информира играчите за това какво се случва на протеста, за да могат да се фокусират върху мача. Десподов смята, че е било важно България да изиграе този мач.

"Разбрах какво се е случило извън стадиона. Тъжно е за всички нас, тъжно е за България. Доколкото разбрах, има и ранени полицаи. За съжаление такива неща се случват, на всички нас ни е тъжно. Искаме си феновете по трибуните, да ни подкрепят", започна Десподов.

"Аз мисля, че е било правилното решението никой да не ни информира какво се случва (извън стадиона). Беше важно да изиграем този мач заради честта си. Борихме се на терена и играхме за националния отбор на България."

"Мисля, че днес ние всички дадохме максимума от себе си, играхме като отбор, дадохме всичко от себе си. Така трябва да бъде във всеки двубой", добави още Десподов пред националната телевизия. Повече за двубоя България - Унгария (ВИДЕО+СНИМКИ) четете в линка.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес