Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА връща 40 дка на Борисовата градина покрай новата „Армия“ и засажда 300 дървета

07 юли 2023, 13:23 часа • 1562 прочитания

Ръководството на ЦСКА публикува нови разяснения около очаквания строеж на стадион „Българска армия“. Шефовете на „червените“ обясниха, че покрай новото съоръжение клубът ще върне 40 декара на Борисовата градина под формата на зелени площи и алейна мрежа. От клуба също така уточниха, че стъпката на стадиона ще бъде намалена с 3800 квадратни метра и се ангажираха да засадят над 300 дървета.

Важна крачка  

❗️Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме изготвената експертна оценка на...

Posted by CSKA Sofia FC on Friday, July 7, 2023

Шефовете на ЦСКА допълниха, че днес е подадена изготвената експертна оценка на дървесната растителност към проекта, която трябва да бъде разгледана в „Комисията по опазване на околната среда, земеделие и гори“ към Столичния общински съвет. Именно одобрението от СОС е една от най-важните стъпки по пътя за получаване на разрешително за строеж.

Желанието на ЦСКА 

„Водени от искреното си желание да изградим модерен стадион и да облагородим парк Борисова градина, вярваме, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и приети от членовете на Столичния общински съвет, което да доведе до получаване на разрешително за строеж на така мечтаната от хиляди българи реконструкция на ст. „Българска армия“, се казва в част от текста публикуван от ЦСКА.

Както е известно в средата на юни от ЦСКА обявиха, че в последния момент срещу строежа на "Армията" са пуснати 20 идентични жалби.

ОЩЕ: ВАР-ът на Acutalno: ЦСКА гърми, Левски спи.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес