Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА удари сензацията в Първа лига в контрола, нов блести с дебютен гол

26 юни 2024, 19:24 часа • 3169 прочитания

ЦСКА записа втора поредна победа в контролите от предсезонната си подготовка, след като се наложи с 2:0 над тима на Крумовград. Двубоят се игра в Банско, като първо Иван Тасев даде преднина на "червените" в 78-ата минута, а секунди преди последния съдийски сигнал на срещата Наско Цеков удвои и оформи крайния резултат. Попадението на Тасев бе първо за него с екипа на "армейците", откакто се присъедини към тима от Пирин Благоевград.

ЦСКА удари греда преди почивката

Край на мача.

Posted by CSKA Sofia FC on Wednesday, June 26, 2024

Крумовград създаде първата по-сериозна опасност пред вратата на ЦСКА още в третата минута, но Густаво Бусато се намеси отлично. „Червените“ отвърнаха с удар на Георги Чорбаджийски, който мина над вратата на Янко Георгиев.

В 22-ата минута ЦСКА бе много близо до гол, след като Марселино Кареасо центрира в наказателното поле на съперника, където Сейни Санянг стреля, но в напречната греда. Крумовград отново стигна до добра ситуация, но изстрелът на Серкан Юсеин бе отразен от Бусато. До края на първата част попадения не паднаха и двата тима се оттеглиха на почивката при резултат 0:0.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: В ЦСКА май пак си "играйкат", напук на големите заявки

Иван Тасев с първи гол за „червените“

ЦСКА

ЦСКА започна по-добре втората част и още в 50-ата минута стигна до добро положение, но ударът на Иван Тасев бе уловен от Янко Георгиев. Последваха нови силни минути за „червените“, които опитваха да реализират попадение, но това така и не се случи.

Столичният гранд все пак стигна до първо попадение в срещата десетина минути преди края. Иван Тасев получи отлично подаване в наказателното поле от Асен Дончев и с прецизен удар матира Янко Георгиев. В 90-ата минута ЦСКА реализира второ попадение дело на Наско Цеков, който оформи крайното 2:0 за "армейците."

Преди няколко дни ЦСКА победи Беласица в неофициалния дебют на Томислав Стипич.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес