Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА сгафи срещу Пирин, младо "орле" съкруши "армейците" (ВИДЕО)

12 април 2024, 22:11 часа • 3999 прочитания

ЦСКА допусна изненадваща загуба с 1:2 от Пирин Благоевград в двубой от 29-ия кръг на efbet Лига. Виталийс Ягодинскис откри резултата в 14-ата минута. Фернандо Каранга обаче възстанови паритета в средата на първото полувреме. В заключителната фаза на сблъсъка 21-годишният Иван Тасев отбеляза красиво попадение и донесе победата на своя отбор.

Така "армейците" остават на второ място във временното класиране с 60 точки. Те са на 9 от лидера Лудогорец и с 2 пред третия Черно море, но разградчани и "моряци" са с мач по-малко. "Орлетата" от своя страна се изкачиха до 13-ата позиция с 29 пункта.

ОЩЕ: Треньорът на Левски: Постоянно използваме български играчи, за разлика от ЦСКА и Лудогорец

Страхотни намеси от Густаво Бусато и Максим Ковальов

Срещата стартира с опасни положения и пред двете врати, при които Густаво Бусато и Максим Ковальов трябваше да демонстрират уменията си. В седмата минута момчетата на Ел Маестро пропиляха страхотен шанс. Асприля стреля от близко разстояние, но централният защитник Виталийс Ягодинскис направи решителен шпагат и спаси тима си.

ВАР-ът на Actualno

Пирин откри, Каранга изравни

В 14-ата минута Георги Върбанов продължи с глава центриране от корнер към Ягодинскис, който изведе Пирин напред в резултата. По сходен начин падна и изравнителното попадение в средата на първата част, дело на Каранга. Към края на полувремето украинският страж на "орлетата" изби шут на Хайнц от пряк свободен удар, а Асприля нацели напречната греда.

ОЩЕ: ЦСКА се противопостави на позицията на Левски: Това е бягане от отговорност, а не решение

"Орлетата" отговориха на гредата на ЦСКА

И докато ЦСКА натискаше, Комано бе на път да шокира домакинските фенове, но Бусато скъси навреме дистанцията. След почивката възпитаниците на Александър Бабич показаха завидни футболни качества. Първо Иван Тасев уцели левия страничен стълб. Малко по-късно Юго Комано отново тества противниковия вратар, който се справи.

Феноменален гол шокира "армейците"

В заключителния четвърт час Тобиас Хайнц стреля опасно с глава, ала извън целта. В 79-ата минута Тасев завърши хубавия си рейд с феноменален шут в горния ляв ъгъл и остави безпомощен Густаво Бусато за 1:2. В последните минути блестящият Максим Ковальов отново демонстрира рефлекс и запази преднината на Пирин Благоевград.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: "Канарчетата" взеха ботевското дерби и полетяха към топ 6 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес