Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА преподписа с бранител, трима си тръгват от „Армията“

12 юни 2023, 10:59 часа • 4106 прочитания

ЦСКА е преподписал договора на централния защитник Мено Кох. Това съобщиха колегите от БТА, които цитират източник от клуба. Новият контракт на 28-годишния бранител е до лятото на 2024-та. Междувременно стана ясно, че „червените“ ще се разделят с трима футболисти.

Ръководството на ЦСКА възнамеряваше да освободи Мено Кох след края на изминалия сезон. Причината е, че бранителят загуби титулярното си място и често оставаше на резервната скамейка. Ситуацията обаче коренно се промени след тежката контузия на неговия сънародник Юрген Матей, който скъса кръстна връзка и ще е аут до края на годината.

Юрген Матей

Поради тази причина шефовете на „армейците“ са преценили, че по-добрият вариант е да задържат Кох за още един сезон, вместо да тепърва да търсят нов защитник, който да се нуждае от време за адаптация с родния футбол. Нидерландецът пристигна в ЦСКА през февруари 2021-ва. През миналия сезон той записа 25 мача във всички турнири, в които се отчете с 3 гола и една асистенция.

ЦСКА пък ще се раздели с трима играчи. Това са Жеферсон, Маурисио Гарсес и Дауда Бамба. Дефанзивният халф ще напусне „Армията“, след като договорът му с клуба изтече и не бе подновен. Той прекара пет и половина години при „червените“ и изравни рекорда на Ибрахима Гай за чужденецът с най-много мачове за тима.

Жеферсон Джонатан Линдсет

Маурисио Гарсес пък ще трябва да се върне в бразилския Бруске, откъдето дойде под наем. Той има клауза за откупуване на стойност 650 хиляди долара. „Червените“ обаче нямат намерение да плащат толкова висока сума за крилото и той ще трябва да се прибере в родината си. Съществува минимален шанс Гарсес да остане в ЦСКА, но само ако от Бруске се съгласят да намалят финансовите си претенции.

Дауда Бамба

Ръководството на вицешампионите пък вече се е договорило с Дауда Бамба за прекратяване на договора му по взаимно съгласие. Нападателят пристигна в отбора през миналото лято, но бе преследван от контузии, като записа едва 14 мача на сметката си. В тях той се е отчел с едно попадение и две асистенции.

Днес пък стана ясно, че нападател на ЦСКА ще пропусне първите три месеца от новия сезон.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес