Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА прекратява взаимоотношенията си с Йомов в края на месеца

14 юни 2023, 09:29 часа • 2384 прочитания

ЦСКА ще прекрати взаимоотношенията си с Георги Йомов в края на месеца. Това съобщиха колегите от „Тема спорт“. Както е известно крилото бе лишен от състезателни права за срок от четири годините. Йомов има договор с ЦСКА до 30 юни 2023-та, като след тази дата той повече няма да има каквито и да било взаимоотношения с „армейците“.

Георги Йомов пристигна в ЦСКА през лятото на 2020-та от Славия срещу 300 хиляди евро. Той парафира договор за три години с „червените“. Крилото бързо се превърна в основен играч на тима. На 28 юли 2022 година обаче, след реванша от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите срещу Македония Гьорче Петров, Йомов даде положителна допинг проба за дехидрохлорметилтестостерон.

Георги Йомов Фенове на ЦСКА

От УЕФА веднага спряха състезателните му права за срок от 4 години. Йомов и екип от адвокати на ЦСКА обжалваха, но в крайна сметка опитите им удариха на камък. През месец март тази година от УЕФА официално потвърдиха 4-годишното наказание на футболиста, което влиза в сила от 25.08.2022 г. и е валидно до 25.08.2026 г. Йомов обжалва решението пред Спортния арбитражен съд в Лозана , но шансовете да бъде смекчена санкцията са нищожни. Делото е на 28 юни.

Вчера пък се появи нов проблем със строежа на стадион "Българска армия".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес