Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА не трепна и спечели шеста поредна победа във В група

13 септември 2015, 16:05 часа • 4610 прочитания

ЦСКА продължава да мачка като валяк в Югозападната В група, след като записа шеста поредна победа и с голова разлика 24:0 е убедителен лидер. Червените спечелиха с 2:0 като гост срещу пазарджишкия Чико (Бяга) и показаха, че не се влияят от слуховете за изхвърляне в А окръжна група и отнемане на точков актив.

Мачът ще се запомни и с трагичен инцидент – роднина на президента на Чико (Бяга) почина, след като получи инфаркт.

През първото полувреме пазардишкият отбор успя да удържи ЦСКА до 30-тата минута, а след това само късметът попречи на червените да поведат. Първо Преслав Йорданов нацели лявата греда, след като изпревари защитата и вратаря на пазарджиклии, но шансът покри домакините. Малко по-късно удар с глава от точката на дузпата на Борис Галчев срещна дясната греда. Между тези две положение Чико (Бяга) имаше отличен шанс да вкара – дълъг пас изведе Бекяров сам срещу Стоян Колев, но опитният страж впечатляващо хвана с плонж удара по диагонала и опази суха мрежата на ЦСКА за вече 495 минути. В последната минута на полувремето ЦСКА вкара гол, но след игра с ръка на Преслав Йорданов.

Второто полувреме тръгна тихо, но в 59-тата минута ЦСКА получи право да изпълни дузпа след нарушение на капитана на домакините Йордан Михайлов, който пробва да скъса фланелката Преслав Йорданов. Зад топката застана влезлия като резерва Костадин Хазуров, който литна с лекота вратаря на Чико (Бяга) Петър Стоичков и отбеляза за 0:1.

И след гола ЦСКА беше по-активният отбор, като червените удариха трета греда – горната, пак след удар с глава, а Стоичков спаси отново удар с глава на Борис Галчев от упор. Две минути преди края все пак логичното се случи – Павел Головодов успя да излъже Стоичков и да центрира на празна врата, където Хазуров не сбърка от метър разстояние с глава – 0:2.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес