Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА грабна Купата на БФС и се класира за Младежката Шампионска лига

16 май 2024, 22:46 часа • 2959 прочитания

Юношите на ЦСКА до 18 години ще представят България в Младежката лига на УЕФА, както е сега името на Младежката Шампионска лига. "Армейците", родени през 2006-а, спечелиха турнира за Купата на БФС, след като на финала се наложиха над връстниците си от Септември (София) с 4:3 след изпълнение на дузпи.

Дузпи донесоха Купа на ЦСКА

Редовното време приключи без голове 0:0, а при наказателните удари "червените" вкараха четири пъти от четири опита. Септемврийци пропуснаха два пъти – най-напред чрез Кубрат Йонашчъ, който изпрати топката в аут, а след това не успя и капитанът Валентин Доцев. Неговият изстрел беше спасен от вратаря на ЦСКА Георги Гергинов.

ОЩЕ: ЦСКА започна с промените по високите етажи на властта

ВАР-ът на Actualno

Историческо класиране за ЦСКА

ЦСКА за първи път ще играе в тази надпревара, която Европейската централа организира от сезон 2013/14 насам. До момента едва един български тим е елиминирал противник – това е набор 2003 на Септември (София), който се справи с албанския Академия Футболит, преди да бъде спрян от шотландския Глазгоу Рейнджърс. Всички останали родни представители са отпадали още в първи кръг.

ОЩЕ: Нов директор в ЦСКА се заема и с инфраструктурните проекти на „червените“

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес