Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА без двамата си основни защитници в дербито срещу Левски?

06 октомври 2024, 11:38 часа • 912 прочитания

Треньорът на ЦСКА Александър Томаш може да се сблъска със сериозен проблем преди Вечното дерби с Левски. Причината е, че двамата основни централни защитници на „армейците“ Лиъм Купър и Лумбард Делова може да пропуснат срещата. Двубоят между „сини“ и „червени“ е на 19 октомври на Националния стадион „Васил Левски“.

Купър и Делова са под въпрос за дербито

Както е известно, Купър и Делова бяха принудително заменени по време на загубата на ЦСКА от Септември София. След края на мача треньорът на „червените“ Александър Томаш заяви, че шотландският бранител е със съмнения за спукано ребро. Ако това се потвърди, то той ще трябва да почива около месец и със сигурност е аут за дербито с Левски. Делова пък е с контузия в коляното. Все още не е ясно точно какво е неговото състояние.

Лиъм Купър

ЦСКА внесе яснота за състоянието на контузените

От ЦСКА днес разкриха, че Лиъм Купър е в Шотландия, където ще мине обстойни прегледи, за да се установи колко тежка е травмата му и колко време ще му е необходимо, за да се възстанови. Делова пък ще се присъедини към лагера на националния отбор на Косово, където също ще мине прегледи за контузията в коляното.

Лумбард Делова

Добрата новина за Александър Томаш е, че Джеймс Ето'о, който също бе заменен принудително срещу Септември, е с мускулно схващане без сериозни последствия и ще може да поднови тренировки със съотборниците си.

След загубата от Септември треньорът на ЦСКА Александър Томаш бе бесен и заяви, че проблемът е бил в "червените".

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес