Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Черно море трудно ще стане шампион, като знаем организацията в българския футбол" (ВИДЕО)

19 март 2024, 00:10 часа • 2713 прочитания

Националният селекционер на България и треньор на Черно мореИлиан Илиев, говори пред медиите след церемонията за Футболист №1 на 2023 година. Специалистът смята, че "моряците" трудно биха станали шампиони, като се има предвид организацията на родния футбол.

Кое е по-трудно: България на голям форум или Черно море - шампион?

„На нас ще ни е трудно да станем шампион, като знаете организацията в българския футбол, а и другите имат по-голяма широчина, но нищо не се знае. В националния отбор се надявам в следващата година-година и половина да направим боеспособен отбор, да вадим повече момчета в чужбина. И двете цели са трудно достижими, но са реални“, отговори Илиев на въпрос кое е по-възможно – Черно море да стане шампион или България да се класира на голямо първенство.

ОЩЕ: Гонзо ще организира среща с Бербатов: Няма полза от безсмислени войни (ВИДЕО)

Илиан Илиев е благодарен на Черно море

"В Черно море ми дадоха възможност да работя спокойно и със сигурност", каза наставникът на варненци и призна, че не смее да си помисли за последния мач с "моряците". "Много съм благодарен на ръководството и на хората, с които работя, от първия до последния човек в клуба, тъй като не са много местата в България, в които може да получиш такава възможност. Да не гадаем, просто го казвам, има го в договора, но има 3 месеца дотогава, да не прескачаме етапите“, допълни специалистът.

Отношенията на Илиев с Гонзо

Илиан Илиев коментира и взаимоотношенията си с новия президент на БФС Георги Иванов: "Ние вече бяхме заедно с Гонзо, той като технически директор на националните отбори, в два мача бяхме заедно. Доста неща си изговорихме. Надяваме се да получим подкрепата и обратното – да започнат някои промени, които да помогнат на българския футбол да се развива и евентуално да имаме повече избор за български футболисти. Колкото и да ни е неприятно, видяхте, че в повечето ни номинации, 80 или 90% спечелиха чужденци. Това нещо, с усилията на всички в България, трябва да го променяме постепенно. Не че не искаме чужденци, особено когато са добри“, отбеляза националният селекционер след церемонията за Футболист №1 на България.

Целите пред националния отбор на България

„Естествено, естествено, че върху нас пада това да се класираме на Мондиал 2026, върху мен. Имаме контроли, след това имаме Лига на нациите, в която трябва да спечелим групата и да качим една лига нагоре. Целта е реалистична", твърди Илиан Илиев, който засегна и предстоящите мачове с Танзания.

ГАЛЕРИЯ: Церемония Футболист №1 на България за 2023 година

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес