Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черно море разгроми Лудогорец и изпревари ЦСКА за второто място (ВИДЕО)

19 май 2024, 22:24 часа • 4159 прочитания

Черно море разгроми Лудогорец с 4:0 на стадион „Тича“ във Варна в двубой от 33-тия кръг на efbet Лига и изпревари ЦСКА на второто място в родния елит. Андреяс Калкан откри резултата в края на първото полувреме, засичайки центриране с глава. В 67-ата минута опитният Даниел Димов удвои аванса на "моряците". Резервата Уеслен Жуниор се нуждаеше от няколко секунди на терена, за да оформи класиката.

В последните мигове от редовното време Живко Атанасов също записа името си сред голмайсторите. Така отборът на Илиан Илиев събра 69 точки и вече се намира на 2 пред третия ЦСКА. Разградчани от своя страна си осигуриха титлата със 79 пункта на върха в класирането.

ОЩЕ: Илиан Илиев намекна, че ще остане в Черно море след края на сезона (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Лудогорец натисна, но Черно море вкара

При първата по-чиста възможност в сблъсъка Калкан не успя да засече добре топката. В средата на първото полувреме "орлите" вдигнаха оборотите и принудиха Иван Дюлгеров няколко пъти да се намесва. Тъкмо в този момент Черно море нанесе своя удар. Андреяс Калкан засече центриране на Пабло Гарсия и матира младия Пламен Пепеляшев за 1:0.

"Моряците" потопиха "орлите" във Варна

След почивката момчетата на Дерменджиев не бяха на нужното ниво и инкасираха цели 3 гола. Димов разстреля с воле стража на гостите и удвои аванса на своя тим. Резврвата Уеслен влезе в игра в 82-рата минута, а няколко секунди по-късно наниза третото попадение в мача. В заключителните моменти Живко Атанасов се озова на точното място, за да добави за 4:0.

ОЩЕ: Футболист на Лудогорец попадна в разширения състав на националния си отбор

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес