Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черно море е аут от Купата на България! Литекс шокира неубедителни "моряци" (ВИДЕО)

31 октомври 2023, 19:25 часа • 3252 прочитания

Литекс поднесе изненадата в двубой от 1/16-финалите за Купата на България. "Оранжевите" надвиха лидера в efbet Лига Черно море с минималното 1:0 и го отстраниха от надпреварата. Единственото попадение в срещата отбеляза Виктор Василев в 68-ата минута. "Моряците", които имаха промени в стартовия състав, не създадоха достатъчно голови положения.

Най-чистият шанс през първото полувреме се откри пред Литекс

Напълно очаквано гостите от Варна владееха повече топката в началото. Те обаче така и не стигнаха до нещо по-значимо. Мартин Дичев и Николай Златев пробваха късмета си, ала без успех. Най-чистата ситуация през първата част дойде в 32-рата минута, когато резервният страж на "моряците" Християн Славков демонстрира хубав рефлекс, за да отрази шута на Сулиман Абдулганию.

ОЩЕ: Резултати от Купата на България: Голов трилър и трудни победи за фаворитите (ВИДЕО)

Литекс Черно море

Героят за Литекс се казва Виктор Василев

До почивката темпото не се вдигна значително, а Тешейра не съумя да засече хубаво центриране на Дичев. "Оранжевите" стартираха добре второто полувреме. Сулиман стреля опасно по диагонала, но извън целта. В 68-ата минута Илиян Капитанов овладя дълго подаване и намери Василев, който матира Славков за 1:0.

Пашеко с голям пропуск

Малко по-късно Алекс Фернандеш изведе прекрасно Пашеко. Португалецът реши да отправи удар с първото си докосване, пропускайки от близко разстояние. До края на сблъсъка от турнира за Купата на България Алекс Божев се отчете с важни спасявания при набезите на Черно море и запази мрежата си суха.

Междувременно стана ясно, че БФС представя новия национален селекционер утре (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес