Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Черни облаци над Благоевград: Пирин дължи близо 600 бона, над половината са към НАП

08 февруари 2024, 16:21 часа • 4885 прочитания

Поредните черни облаци надвиснаха над Благоевград. Днес официално стана ясно, че местният Пирин има сериозни дългове. Изпълнителният директор на „орлетата“ Велислав Елезов разкри на специална пресконференция, че задълженията на клуба възлизат на близо 600 хиляди лева. От тях повече от половината са към Националната агенция по приходите.

Елезов допълни, че Пирин се намира в много тежко финансово състояние, но за момента ръководството успява да се справи и да покрива част от дълговете на клуба. Той сподели, че благоевградчани са покрили 100 хиляди лева от задълженията си към НАП и имат споразумение с агенцията за разсрочено плащане на останалата сума.

Ситуацията, в която се намира Пирин не е никак розова

Пирин Благоевград

„Пирин е в тежко финансово състояние, но засега се справяме и покриваме част от дълговете. Общите задължения на общинския футболен клуб към днешна дата са 594 хил. лв., като само два месеца по-рано са били близо 900 хил. лв. От днешните дългове около 335 хил. са към НАП“.

„Успяхме да погасим 100 хил. лв. към НАП, имаме договорка за разсрочено плащане на останалата сума. Засега покриваме най-важните задължения за заплати, осигуровки, няма забавяне“, каза изпълнителният директор на Пирин.

Онзи ден се заговори, че новият собственик на Пирин вече е налял 400 хиляди лева в клуба.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес