Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

България стартира с фамозен обрат на Европейското по минифутбол

03 юни 2024, 11:06 часа • 964 прочитания

Националният ни отбор по минифутбол стартира с победа на Европейското първенство в Сараево. "Трикольорите" започнаха участието си с победа над Португалия, като двубоят завърши при резултат 3:2, след като изоставаха с 0:2 на почивката. С три безответни гола момчетата ни стигнаха до трите точки, като с основна заслуга са двамата вратари Тодор Малинов и Димитър Каров, които се отличиха и със страхотна игра в предни позиции.

Победен старт за националите по минифутбол на Европейското в Сараево

През първото полувреме португалците Жоао Сантош и Тиаго Лапа се възползваха от две грешки при изнасянето на топката в нашия състав и успяха да вкарат 2 гола, въпреки че вратарят ни Тодор Малинов успя да спаси няколко сериозни удара.

Национален отбор по минифутбол

Пълен обрат от 0:2 донесе победата на "лъвовете"

През втората част обаче „лъвовете“ започнаха много по-добре, натиснаха „мореплавателите“ с летящ вратар, което даде резултат и Маринов (34‘) намали пасива ни. Малко по-късно Денис Иванов изравни за 2:2, а минута преди края бе вкаран и трети гол от Димитър Каров.

Така след вчерашното равенство между Сърбия и Грузия, българският отбор застана начело на група „Е“. А днес (03.06) е и вторият двубой от Европейското, където опонент ще ни е Грузия. Момчетата на селекционера Николай Михов са амбицирани за втора поредна победа. Мачът започва от 19:15 ч. българско време.

ОЩЕ ФУТБОЛ: Крах за ЦСКА вбеси феновете! Убийствено ефективен ЦСКА 1948 ще играе в Европа (ВИДЕО)

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес