Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Браво: Левски се включи в битката срещу войната по пътищата в България

29 януари 2024, 14:08 часа • 1083 прочитания

Левски се включи в битката срещу войната по пътищата в България. „Сините“ обявиха подкрепата си към фондация „Ангели на пътя“, която се бори за законодателни промени и затягане на контрола срещу пияни и дрогирани шофьори, както и високите скорости.

От Левски излязоха днес със специално съобщение, в което са категорични, че клубът е длъжен да застава зад обществено значими каузи като тази. „Сините“ припомниха и ужасяващия инцидент през лятото, когато след края на мача с Айнтрахт Франкфурт в София четирима привърженици на тима загубиха животите си в катастрофа.

Какво написаха от Левски

💙 Левскари, 💙 „ПФК Левски“ никога не е бил просто футболен клуб, а нещо много повече в обществото. Като такива ние сме...

Posted by ПФК ЛЕВСКИ / PFC LEVSKI on Monday, January 29, 2024

„ПФК Левски никога не е бил просто футболен клуб, а нещо много повече в обществото. Като такива ние сме длъжни да застанем зад обществено значими каузи. Точно такава е войната по пътищата, която отнема животи всеки ден. Още е пресен ужасът от трагедията след мача с Айнтрахт Франкфурт, когато загубихме четирима наши братя в катастрофа.

Затова ПФК Левски заявява своята съпричастност към фондация „Ангели на пътя“. Нейна основна мисия ще бъде да се бори за законодателни промени и по-строг контрол по пътищата срещу пияни, дрогирани шофьори и прекалено високите скорости.

Официалното откриване на Фондацията ще се състои на 4-и февруари от 13:00 часа в „Гранд хотел София“.

ПФК Левски застава зад каузата да се спре войната по пътищата и да се вземат максимално сериозни мерки срещу всички нарушители. Животът е най-голямата ценност, животът няма цвят или клубна принадлежност“, се казва в изявлението на „сините“.

По-рано днес стана ясно, че чешки гранд е предложил 600 хиляди евро за нападател на Левски.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес