Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Враца оцеля! Рулетката при дузпите лиши Марек Дупница от елита (ВИДЕО)

30 май 2024, 21:52 часа • 3731 прочитания

Ботев Враца ще играе в Първа лига и през следващия сезон! Отборът на Христо Янев спечели баража за оставане в елита срещу Марек Дупница след дузпи. Двубоят на стадион "Христо Ботев" завърши 1:1 в редовното време и без попадения в продълженията. Мартин Смоленски откри резултата в 50-ата минута, а в заключителната фаза на сблъсъка Александър Близнаков възстанови паритета.

В 110-ата минута дупничани останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Веселин Любомиров. Те удържаха до 11-метровите наказателни удари, но Близнаков и Боян Стойнев пропуснаха от бялата точка. Само опитът на Стефан Велев бе спасен от Константин Костадинов и врачани си заслужиха място в Първа лига.

ОЩЕ: Любо Пенев спаси Хебър! Пирин излетя от елита на България (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Две греди за Ботев Враца

Срещата започна спокойно, а пръв се наложи да прави спасяване Красимир Костов, който изби удар на Християн Джаджаров. След това "зелените лъвове" вдигнаха оборотите. Константин Костадинов се намеси при изстрели на Переа и Меси с глава. В края на първото полувреме момчетата на Христо Янев уцелиха греда от корнер, а Браян Мендоса също бе спрян от страничния стълб.

Марек Дупница изравни в края

На старта на втората част дойде моментът на врачани. Смоленски се оказа на пътя на изчистване и с мощен шут от границата на наказателното поле откри резултата. Отговорът не закъсня и Костов демонстрира рефлекс при центриране, за да отрази топката в гредата. В 83-тата минута Марек наказа грешка в разиграването на съперника, а Близнаков прехвърли по красив начин стража на домакините за 1:1.

ОЩЕ: Министърството на отбраната награждава треньор от Първа лига за изключителни заслуги в спорта

Дупничани останаха с човек по-малко

До края на мача състезателите на Ботев Враца търсеха упорито гола, ала не сполучиха. Стигна се до 15-минутни продължения. В първото тях Красимир Костов отново показа класата си и разочарова Каймакански. В 110-ата минута Веселин Любомиров получи втория си жълт картон в сблъсъка и остави гостите с десет души на терена. 

Ботев оцеля! Красимир Костов е герой

"Зелените" опитаха да се възползват и окупираха наказателното поле на дупничани. Костадинов беше истинска преграда за футболистите на Ботев и спираше всички техни набези. При дузпиате Близнаков и Боян Стойнев пропуснаха за Марек Дупница, а Стефан Велев стори същото за домакините, които си заслужиха оставане в елита.

ОЩЕ: Спряган за нов треньор на ЦСКА преговаря с новак в елита

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес