Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив рухна и срещу последния в Първа лига (ВИДЕО)

17 април 2023, 16:40 часа • 2303 прочитания

Отборът на Ботев Пловдив не успя да победи последния в класирането Спартак Варна след равенство 1:1 в мач от 26-ия кръг на Първа лига. В последния си домакински мач в Коматево "канарчетата" имаха аванс в резултата, който обаче не успяха да съхранят до края.

В 35-ата минута нападателят Николай Минков даде аванс на "жълто-черните". След почивката обаче Спартак, който бе в серия от четири поредни загуби, успя да вкара изравнителен гол. Направи го украинецът Денис Баланюк, който се разписа в 67-ата минута.

До края на срещата двата тима не успяха да си отбележат повече попадения и поделиха точките. Ботев записа четвърти пореден мач без победа, оставайки на 10-о място с 28 точки. Спартак пък остава на последното 16-о място с 13 точки.

В следващия кръг Ботев гостува на Славия, а Спартак домакинства на Септември. Следващото домакинство на "канарчетата" пък е срещу Левски, като тъкмо в този мач пловдивчани ще се завърнат на "Колежа" след дълъг период извън своя дом.

По-късно, от 17:30 часа, ще се проведе дербито между ЦСКА и Левски. Вижте шествието на феновете на Левски в София (СНИМКИ)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес