Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ботев Пловдив продава основен играч, Лудогорец е на опашката

07 декември 2023, 10:41 часа • 9742 прочитания

Ботев Пловдив може да се раздели с един от основните си футболисти. Става въпрос за вратаря на „канарчетата“ - Хидайет Ханкич. Треньорът на „жълто-черните“ Душан Керкез съобщи неприятната спортна новина, че Ботев много трудно ще задържи 29-годишният страж, който наскоро получи първите си повиквателни за националния отбор на Босна и Херцеговина.

Ботев трудно ще задържи вратаря

Керкез заяви пред босненските медии, че за Ботев ще бъде много трудно да задържи вратаря по време на януарския трансферен прозорец. Специалистът коментира и слуховете, че Ханкич може да бъде продаден на Лудогорец. Според Керкез, ако има трансфер на стража, то със сигурност ще бъде в чужбина.

Хидайет Ханкич

Керкез се надява на трансфер в чужбина

„Що се отнася до Лудогорец, не знам. Ханкич се представя добре, много съм доволен и мисля, че ще ни бъде трудно да го задържим през януари. Вярвам, че ще напусне България. Ако има трансфер, ще бъде в чужбина. Той е страхотен футболист. Честно казано, бих искал да остане, но и бих искал да направи ход, защото е време“, обясни Душан Керкез.

Лудогорец има нужда от класен вратар

Серджио Падт

Лудогорец пък има нужда от подсилване на вратарския пост. Причината е, че през този сезон Серджио Падт и Симон Слуга не се представят на добро ниво и е много вероятно клубът да се раздели с поне единия от двамата през зимата. Ханкич пък ще бъде отличен заместник, тъй като 29-годишнят страж вече има сериозен опит у нас, тъй като играе в Ботев от лятото на 2021-ва.

Снощи Лудогорец мина на ходом през градския съперник на Ботев - Локомотив, за Купата на България.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес