Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Акцията на ГДБОП е срещу съдии в БФС

15 октомври 2019, 19:28 часа • 4001 прочитания

От Шумен министър-председателят на България Бойко Борисов разкри подробности за спецакция на ГДБОП в офисите на БФС в Национална футболна база.

По думите му, акцията е подготвяна няколко дни и няма общо с расисткия скандал и оставката на Борислав Михайлов.

"Оставката на Борислав Михайлов? Това си е работа на БФС. Аз казах какво спираме да правим за тях, за да не каже някой, че се мешаме в работата им. Преди известно време си говорихме за респект и чистота във футбола - те обаче не се вслушаха. Явно решиха, че с колегите, с които се срещахме и ги предупреждавайме, си правим евтин PR", коментира Борисов.

„Преди известно време ние говорихме именно за респект, за чистота на взимане на съдийски решения, за ненамесата в работата им. За съжаление те не се вслушаха и мислеха, че с колегите, които се срещахме и ги предупредихме си правим евтин ПР. Исках да съм ги предупредил, за да не може след това някой от ФИФА и УЕФА да ми прави забележки. Те не се съобразиха и това, което службите ми докладваха сутринта, просто съвпаднаха няколко неща заедно. Операцията беше планирана няколко дни преди вчерашния мач", каза още Борисов.

"Не е моя работа да коментирам операцията - има съдии, които ще вземат решение - тече вече дело", допълни премиерът .

По информация на БНТ се разследват двама съдии. Събират се доказателства за уговаряне на мачове и корупция от страна на съдийската комисия. По-късно стана ясно, че са задържани петима души, включително шефът на съдиите Йордан Сталев!

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес