Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божинов в посока Герена

25 ноември 2013, 11:17 часа • 14208 прочитания

Избор от трима нападатели има пред спортния директор на "Левски" - Христо Йовов. Един от най-вероятните варианти е Валери Божинов, който бе в ложите по време на двубоя срещу "Литекс", който бе спечелен безапелационно от "сините" с 4:1. Още преди няколко дни Йовов намекна, че ако Божинов се справи с проблемите си около напускането от "Спортинг Лисабон", то винаги ще има място за него в редиците на "Левски". 

Той ще може да играе футбол чак след Нова година, като Божинов е склонен да намали много финансовите си изисквания, за да облече синия екип и да се опита да възроди кариерата си, пише football24.bg, цитирайки "Тема спорт". 

На "Левски" е бил предложен и младежкият национал Живко Петков. Централният нападател е собственост на закъсалия финансово "Нефтохимик" и за сините няма да е проблем да го вземат. 20-годишният футболист е участвал в 15 мача на "бургазлии" в А група, но в тях е отбелязал само едно попадение.

Вчера пък се появи информация, че на "сините" е предложен египетският нападател Амр Заки. 30-годишният стрелец в момента е собственост на кувейтския "Ал Салмия". В кариерата си той е играл в руския "Локомотив Москва". Носил е екипите на "Уигън" и "Хъл Сити". А през миналото първенство се е състезавал за турския "Елазъгспор". Неговото привличане на "Герена" обаче е малко вероятно, тъй като той има контракт с "Ал Салмия", а "Левски" се е насочил към правенето на селекция единствено от свободни агенти.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес