Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божинов излиза титуляр срещу Славия, обяви Тони Здравков

21 февруари 2014, 16:35 часа • 11693 прочитания

Новият нападател на Левски Валери Божинов ще бъде титуляр в утрешния мач срещу Славия от 24-ия кръг на "А" група, разкри наставникът на "сините" Антони Здравков на днешния си брифинг. Левски посреща "белите" на стадион "Георги Аспарухов" в събота от 16,15 часа в повторение на фаталния за "сините" мач от последния кръг на миналия сезон.

"Отборът се чувства физически и психически много добре. Последният мач със Славия е минало, отборът трябва да бъде спокоен и готов за игра и да постигне победа. Наясно сме със състава, ако всичко е нормално на днешната тренировка. Дали ще играем с един или двама нападатели, ще видите утре. Станислав Ангелов е напълно здрав, не е бил контузен. Още в края на миналия сезон той пропускаше по една тренировка в края на седмицата, тъй като той вече е на 35 години и е нормално да е на друг режим на работа", коментира Здравков.

"Качествата на Рикардо Нунеш - типично ляв защитник, основно ляв крак, прилична бързина, добро центриране. Футболист, който е играл в не един и два отбора, обиколил е доста отбори в Европа. За последно е играл в Жилина. Смятам, че до 7-8 дена ще бъде на 100 процента готов. Качествата му за момента отговарят на Левски. До последния ден селекцията продължава. Рамос е една от опциите, преговори конкретно не са водени, разговори - да", разкри той.

"Валери Божинов ще е титуляр. Чисто теоретично не е готов да играе 90 минути, но предвид неговия опит и неговото желание за игра, ако се наложи да играе 90 минути, ще преодолее умората. Ако ние видим отстрани, че той изнемогва, няма смисъл да рискуваме контузия, все пак има и други футболисти, които могат да го заместят", обясни Здравков.

"Не мисля, че трябва да коментирам в момента Лацио и Лудогорец, единствено да ги поздравя за успеха. Всичко останало си е техен приоритет. Целта пред отбора в първенството е във всеки един мач да търси победа и по възможност с добра игра", каза още треньорът на Левски.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес