Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Боби Михайлов проговори: Ако получим отказ за "Колежа", УЕФА ще ни изключи

13 ноември 2023, 13:57 часа • 6322 прочитания

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов наруши мълчанието си, за да коментира нашумялата тема около двубоя България - Унгария. На този етап не се знае дали срещата ще се състои, тъй като БФС все още не е получил разрешение да проведе двубоя на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.

Борислав Михайлов наруши мълчанието си

Михайлов, който не бе говорил пред медии от доста време, се съгласи да застане пред камерата на Българската национална телевизия, за да предупреди, че България дори може да бъде изключена от УЕФА, ако не проведе мача с Унгария. Президентът на БФС добави още, че Ботев, Локомотив и всички отбори няма да могат да играят футбол.

Президентът на БФС заплаши отборите, че няма да играят футбол

"Затова апелирам към хората от които зависи това нещо, да проявят здрав разум и да разрешат да се играе, защото тогава и Ботев Пд ще спре да играе футбол въобще, и Локо Пд и всички отбори", каза Борислав Михайлов в интервю пред БНТ.

Вар БФС Боби Михайлов

Отказът за "Колежа" - изключване от УЕФА?

"Едно такова неотдаване на стадион е като отказ от организиране на спортно състезание, което означава, че държавата не е помогнала на федерацията да си организира мача, което означава намеса, което означава изключване от УЕФА.

Не говорим само за лишаване на отборите от участие в европейските турнири, тук говорим за блокиране в рамките на доста дълъг период на целия футбол в България. Това е немислимо, няма причини да се случи това, това би било абсолютна катастрофа", каза още той.

ОЩЕ: Бербатов: На какво да се научим от БФС - на изнудване по телефона ли? Пази боже! Това са серийни убийци

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес