Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш селекционер на младежите: Ръководството да си събира багажа и да не мъчи повече хората

12 септември 2023, 11:26 часа • 3725 прочитания

Бившият селекционер на младежкия ни национален отбор по футбол Александър Станков коментира представянето на мъжкия състав. 59-годишният специалист, който е бил начело на ЦСКА, Локомотив Пловдив и Черно море, не пропусна да анализира Младен Кръстаич и проблемите на родния футбол.

Шансовете на България за Евро 2024

"Шансовете са приключили отдавна. Те са приключили още преди да започнат квалификациите, поне за мен. Не ми е приятно да го цитирам този човек, който е треньор на националния отбор. Жал ми е за самите момчета, защото те не са виновни. Някой път ги изкарват тях виновни, а всъщност главните виновници си заравят главата в пясъка. Те се самозалъгват, заравят си главата в пясъка и си мислят, че са се скрили", смята Станков.

ОЩЕ: Кокала за Кръстаич: Пее хубаво, има банкетна култура, сигурно и ракия прави

Имаше и позитиви според Александър Станков

"Жалко е, че действително има много талантливи момчета, но самата стратегия и начинът, по който се правят нещата, е крайно неправилен. В интерес на истината на стадиона в Подгорица имаше и много добри неща, показани от нашите футболисти. Видяхме много позитиви в играта. Аз съм човек, който е реалист. Само че проблемът не е в самия потенциал, с който разполагат момчетата и който искат да покажат", допълни той пред колегите от Sportlive.bg.

Александър Станков

Къде е проблемът

"В начина на управление на Българския футболен съюз и начина на водене на политика. Това обаче от години си у така. Изведнъж тръгваме да подмладяваме. Правят се експерименти в националния отбор. Може да се правят експерименти в някакви юношески групи, млади формации, но да ги правиш в националния отбор, някак си не върви. Дават примери – Тошо, Гошо, Пешо дават акъл. Това просто е толкова плоско. Чудят се кой да набутат в предна линия да каже 2-3 приказки без никакъв смисъл", не спести критиките си специалистът.

ОЩЕ: ВАР-ът на Actualno: Още 2 години и 11 месеца и България ще цъфне и върже

Препоръка за настоящата ситуация

"От моята уста ще прозвучи много грубо: „Да си събират багажа не футболистите, а ръководството и колкото може по-бързо да ни освободят от присъствието си, и да не мъчат хората“! Просто сума ти хора ще се преродят. Да не говорим, че какъвто и да е, защото го уважавам като футболист, но е дошъл тук и си прави каквото иска в България. Никой не може да му каже нищо на треньора. Представяш ли си българин да е треньор на Сърбия и да си прави такива експерименти. Направо ще го разстрелят на площада в Белград", изрази мнението си бившият селекционер на младежкия национален тим.

Цялото интервю с Александър Станков четете на Sportlive.bg.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес