Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш играч на Черно море и Локомотив Пловдив се завръща в Полша

11 септември 2024, 16:10 часа • 803 прочитания

Втородивизионният полски клуб Варта Познан официално представи българския защитник Ивайло Марков. Българинът подписа договор до края на сезона, като има опция за удължаването му за още една година. Това ще е втори период на 27-годишния бранител в Полша, след като преди сезон бе част от Подбескиже. За последно Марков бе част от тима на Славия, като е носил още екипите на Царско село, Черно море и Локомотив Пловдив, а също така и на отбори в Румъния и Израел.

Ивайло Марков подписа с Варта Познан

"Началото на сезона ясно ни показа липсата на ляв централен защитник. Дълго време търсихме такъв играч, защото този тип играчи са дефицитна стока на пазара. В крайна сметка търсенето ни беше успешно. Иво тренира с нас от няколко дни и показа, че може да бъде много силно звено в нашия отбор. Наистина се надяваме, че това не само ще има положително въздействие върху конкуренцията в отбранителната линия на нашия отбор, но и значително ще я укрепи", каза спортният директор на отбора Давид Фронковяк.

Тимът спешно се нуждае от подобрение в представянето си. В момента Варта Познан заема предпоследната позиция в класирането на полската втора дивизия с 5 спечелени точки от 8 изиграни мача. В по-долното ниво изпадат последните три отбора.

ОЩЕ: След проваления трансфер на Квадво Дуа: Гръцки гранд привлече нападател на Челси

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес