Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС все пак пуска Марек и Хасково в "А" група

06 юни 2014, 08:52 часа • 11865 прочитания

Възкресение за изява в “А” група иде за “Марек” и “Хасково”, пише "Труд". Двата тима спечелиха промоция за елита с игра, но Лицензионната комисия ги отряза, а изпълком на БФС потвърди присъдата на 3 юни. Новините за “А” група с 10 отбора хвърлиха в потрес хиляди в двата града, наричани с основание “футболни”.

Но двата новака получиха 7 дни за корекции в документацията. Чака се до 10 юни да се явят отново пред Лицензионната комисия, като засега горещите новини са, че са предприели нужното и с известни компромиси за корекции в движение ще бъдат одобрени.

Така “А” група би следвало да остане с 12 тима. И предстои само одобряване на формата на първенството. Най-вероятният вариант включва редовен сезон с 22 кръга и още 10 рунда в първа и втора шестица. Модел, който се прие за успешен през изминалото първенство в елита.

Добрите вести, които се прогнозират преди апелите на “Марек” и “Хасково” пред Лицензионната комисия, със сигурност ще предизвикат еуфория в двата града. Те са известни с горещи фенове, за които казват, че е по-голяма обида да чуят скандиране: “Б” група”, отколкото да ги обидиш на “сексуална ориентация”.

Новината едва ли е добра за родните грандове - възможно е да имат кошмарни гостувания на митичния стадион “Бончук”. Все пак там са губили световни шампиони от “Байерн”, и сър Алекс Фъргюсън с “Абърдийн”...

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес