Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС противоречи на СДВР и на Унгарската федерация, но не се оправдава (ВИДЕО)

14 ноември 2023, 22:43 часа • 4311 прочитания

Изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов изложи своето мнение след срещата в Министерството на младежта и спорта с Димитър Илиев и представители на изключените от системата клубове. Ръководителят в родната централа противоречи както на себе си няколко пъти, така и на Столичната дирекция на вътрешните работи, а и на Унгарската федерация.

Попов твърди едно, СДВР - друго

На 30 октомври, без да питаме СДВР, пристига писмо две страници, в което има предпоследен абзац, в което се казва, че трябва да преместим мача извън София. Това е от компетентния държавен орган и го изпратихме моментално в УЕФА. От там взеха това решение", гласят думите на Попов, което е в противовес със становището на СДВР, според което: "На 24.10.2023 г. в сградата на Български футболен съюз е проведена работна среща с представители на СДВР и ГДНП, инициирана от БФС".

ОЩЕ: „Не можете да избягате от народната любов“: Протестът срещу БФС с нова схема на провеждане

Кой ни лъже? БФС или Унгарската федерация

Още в самото начало на казуса Унгарската федерация публикува официално съобщение: "От съображения за сигурност българската футболна федерация поиска мачът да се играе при закрити врата, което заедно с промяната на мястото и часа на провеждане беше одобрено от УЕФА". Това също се разминава с тезата на изпълнителния директор на родната централа.

Борислав Попов

Борислав Попов с хаотично обяснение

"Ще дойдат поне двама офицери. УЕФА прати писмото на базата на риска, изложен от държавния орган, и препоръча мачът да се проведе при закрити врати в Пловдив. Веднага направихме искането и знаете сагата. Как разбирате под препоръка, като пише, че следва да направите еди- какво си. Дали ще направите каквото си искате, или ще изпълните препоръката. Заявих, че този стадион е заявен в началото на квалификациите. Ние уведомихме УЕФА, че Пловдив отказва. УЕФА ни попита за възможни опции, като в Пловдив не може, така дойде опцията Кърджали“, хаотично допълни Борислав Попов.

ОЩЕ: "Е, Бобка? Изтрезня ли вече? Сега в какъв цикъл си? Пияните човечета се наиграха!"

БФС не се оправдава, а изтъква истинските факти

„Защо смятате, че някой се оправдава, когато изтъква истинските факти. Ние ги казахме. Прочетете ги фактите в сайта. Смятате, че някой може да се обади на орган и да промени нещо. Аз съм назначен на работа, мен могат да ме уволнят по всяко време. Може и да си тръгна, нямам никакъв проблем. Тръгвал съм си от осем работи до този момент“, завърши той.

След срещата министърът на младежта и спорта Димитър Илиев определи казуса около двубоя България-Унгария като "петно за футбола" (подробности четете в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес