Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БФС плаши Левски със служебна загуба по молба на Славия

26 февруари 2024, 21:54 часа • 4172 прочитания

Българският футболен съюз отправи последно предупреждение към Левски и Ботев Враца, че може да им наложи служебни загуби. Действието на родната централа е по молба на Славия. "Сините" и "зелените лъвове" имат да изчистват задължения към "белите" за нанесени щети по стадиона в столичния квартал "Овча Купел".

Левски и Ботев Враца трябва да се разплатят със Славия за 7 дни

"БФС дава срок от 7 дни от датата на уведомлението, ПФК „Левски“ да уреди финансовите взаимоотношения с ПФК „Славия“ в противен случай ще бъде предприето предвиденото в чл. 38, ал.9, б. В от ДП /2023/2024/", гласи решението на Дисциплинарната комисия към БФС. Идентично, но със сменен "адресат" е това и на Ботев Враца.

ОЩЕ: Ботев Пловдив с жалба до БФС, „канарчетата“ не са доволни от програмата на Първа лига

ВАР-ът на Actualno

А ето какво гласи въпросният член 38:

(9) Когато дължимите суми не са платени в срок, се прилага следната процедура:

  • а) заинтересованият ФК внася жалба до ДК с необходимия доказателствен материал;
  • б) ДК разглежда жалбата и може да даде срок за изплащане на дължимата сума, но не по дълъг от 7 (седем) дни от датата на уведомлението;
  • в) ако в срока по б. „б” дължимите суми не са изплатени, ДК налага наказание на ФК-длъжник присъждане на служебна загуба за всяка среща за периода до пълното изплащане на сумите.

Колко дължи Левски на Славия?

Колегите от dsport разкриха, че Левски дължи на Славия малко над 16 000 лева от изпочупени седалки от Сектор „В“ на стадион „Александър Шаламанов“. По всяка вероятност от "Герена" ще изплатят сумата, за да не се стигне до служебно загубени три точки.

ОЩЕ: С човек повече: Славия изпусна победата срещу ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес