Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Берое загуби голямата си звезда за гостуването на Левски

15 април 2024, 11:25 часа • 1095 прочитания

Берое загуби голямата си звезда за предстоящото гостуване на Левски в Първа лига. Става въпрос за колумбийското крило Себастиан Вия. 27-годишният офанзивен футболист получи петия си жълт картон по време на двубоя с Локомотив Пловдив и ще трябва да изтърпи наказание от един мач лишаване на състезателни права.

Себастиан Вия се представя отлично

Себастиан Вия се присъедини към Берое в средата на ноември 2023-та, но заради проблеми с документите записа официалния си дебют за тима чак след подновяването на шампионата през февруари 2024-та. До момента колумбиецът има на сметката си 9 мача за заралии във всички турнири, в които е реализирал 2 попадения и е направил една асистенция.

Себастиан Вия

ОЩЕ: Протест на "Герена": Сектор "Б" остава празен за мача с Берое

Мачът с Левски е много важен за Берое

Двубоят с Левски е от изключителна важност за Берое, тъй като при добро стечение на обстоятелствата старозагорци могат да се изкачат в средната четворка на Първа лига и евентуално да се борят за седмото място, което дава право на бараж за участие в Европа през следващия сезон. Мачът между „сините“ и заралии е на 20 април, събота от 20:15 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

По-рано днес стана ясно, че Левски е успял да вдигне на крака основен футболист за мача с Берое.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес