Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Берое се издъни срещу Нефтохимик

13 април 2014, 19:11 часа • 10582 прочитания

Нефтохимик нанесе първа загуба на Берое във втората седмица. Бургазлии спечелиха с 1:0 при домакинството си в 33-я кръг на "А" група. Старозагорци имаха надмощие в мача, но не успяха да реализират нито едно от създадените положения пред вратата на Нефтохимик. Играчите на Златко Янков заложиха на контраатаката от първата минута на срещата и успяха да отбележат победен гол още в 15-ата минута чрез Ерай Карадайъ.

По различни причини мача за Берое пропуснаха Николай Чипев, Борислав Стойчев, Станислав Костов, Илия Мунин, Елио Мартинс, Иво Иванов, Игор Джоман.

Берое започна по-активно мача и още в 3-та минута Жуниор Мапуку подаде с глава към Елиаш да Силва, който стреля от около 17 метра, но над напречната греда в аут. Беройци изпуснаха нова добра възможност да поведат в резултата в 8-та минута, когато Стефан Спировски стреля от фаул от около 30 метра, Костадин Георгиев не се намеси добре и след това топката срещня десния стълб на вратата му, а след това Георги Петков от гол линията изби в корнер.

Нефтохимик поведе доста изненадващо в резултата в 14-та минута, когато Ивелин Янев пусна извеждащ пас към Ерай Карадайъ, който излезе сам срещу Иван Караджов и с удар покрай него прати топката във вратата на Берое.

Старши треньорът на Нефтохимик Златко Янков направи принудителна смяна в 15-та минута, когато терена напусна контузилия се Станислав Жеков. На негово място в игра се появи Валентин Добревски.

Берое бързо можеше да изравни резултата, след като в 24-та минута Салим Керкар центрира в наказателното поле на Нефтохимик, където Жуниор Мапуку стреля, но неточно в страни от вратата на Костадин Георгиев. Пет минути по-късно Жуниор Мапуку стреля с глава, но Костадин Георгиев този път се намеси и улови топката без проблеми.

Две минути преди края на мача Берое можеше да стигне до точката при разбъркване пред вратата на "шейховете", като Андонов и Керкар последователно не успяха да стрелят. В първата минута на добавеното време Керкар подаде точно от фланга към непокрития Андонов, но той от няколко метра с глава прати топката в аут.

Берое остава на осмо място с 52 точки, докато Нефтохимик вече има 19 точки, които му позволиха да излезе на предпоследното 13-о място.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес