Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Берое продължава да мачка, би Пирин (ГД) с 2:1

09 април 2014, 21:05 часа • 9740 прочитания

Берое постигна трета поредна победа в първенството. "Зелено-белите" спечелиха с 2:1 домакинството си срещу Пирин (Гоце Делчев) от 32-я кръг на "А" група. Старозагорци имаха пълно надмощие в мача, а победата им можеше да бъде много по-убедителна. Футболистите на Петър Хубчев нямат загуба в последните седем мача, като са с шест победи и едно равенство.

Берое имаше надмощие от самото начало на мача, но трудно създаваше голови положения пред вратата на Абди Абдиков. За сметка на това гостите от Пирин рядко минаваха центъра, тъй като се бяха групирали дълбоко в своята половина. Домакините бяха на път да поведат в резултата в 19-ата минута, когато Салим Керкар центрира остро от фаул в наказателното поле на Пирин, където Зафир Катунчев бе на път да си отбележи автогол, но имаше късмет, защото топката премина на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Абди Абдиков.

Първата опасност пред вратата на Берое бе в 23-ата минута, когато Марио Близнаков центрира от фаул в наказателното поле на Берое, след което Ели Маркес стреля с глава, но топката премина в страни от вратата на Иван Караджов. Отборът на Хубчев поведе в 30-ата минута, когато Елиаш пусна перфектен извеждащ пас към Самир Аясс, който се измъкна между двама защитници на Пирин, след което финтира Абди Абдиков и в опразнената врата вкара за 1:0.

През второто полувреме домакините продължиха да доминират на терена. Берое удвои своята преднина в 51-ата минута, когато Салим Керкар центрира от корнер в наказателното поле на Пирин, където Георги Костадинов засече топката с глава и я изпрати във вратата на Абди Абдиков.

В края на мача Пирин отбеляза почетен гол. В първата минута на добавеното време Костадин Башов получи извеждащ пас зад отбраната на Берое, след което излезе сам срещу Иван Караджов и технично го прехвърли, за да оформи крайния резултат в срещата.

След тази победа Берое вече има 52 точки и остава на осмо място, докато Пирин остана на дванадесето място с 19 точки.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес