Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов призова Касабов да бъде вписан в Търговския регистър, иска легитимен Конгрес

10 януари 2024, 15:26 часа • 1076 прочитания

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов призова временно изпълняващия длъжността президент на централата Михаил Касабов да се впише като такъв в Търговския регистър. Според бившия нападател само по този начин може да се гарантира, че предстоящия Конгрес на футболния съюз ще бъде легитимен и честен.

Бербатов говори пред медиите, след като в родното училище бе открита фотоизложба, посветена на кариерата му. Също така бе кръстена и спортната зала в школото на името на големия ни футболист. Той бе категоричен, че отказът на Касабов да бъде вписан в Търговския регистър дава възможност на Борислав Михайлов да остане президент на БФС, ако някой обжалва резултатите на предстоящия на 15 март Конгрес на съюза.

Бербатов се притеснява от обжалване на Конгреса

Михаил Касабов

„Призовавам Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като изпълняващ длъжността на президент на БФС до провеждането на Конгреса, защото това не се случва, а оставката е подадена от Борислав Михайлов, гласувана е от Изпълкома, избран е Михаил Касабов като временно изпълняващ длъжността президент и той трябва да бъде вписан задължително“.

„Всички знаем защо не се случва. Защото искат да си останат, да държат нещата и да не ги пускат. Или на Конгрес да обжалват и това означава, че Борислав Михайлов си остава на поста, защото обжалват и така се забатачват още повече нещата, но едно е важно, че ние нямаме отказване, но Михаил Касабов трябва да бъде вписан и да отиде да се впише“.

„Тези хора не искат да пускат властта“

Борислав Михайлов

„Тези хора, които управляват не искат да пускат властта. Това е единствената причина, плюс факта, че не искат да признават какво ниво стигна българският футбол и след толкова години на автокрация и един човек да управлява и да нарежда всичко, стигнахме до това дередже. Аз и моят екип се опитваме да кажем и да покажем в тази ситуация какво трябва да се случи, а то е Михаил Касабов да бъде вписан“.

„Той сам може да отиде да го направи и след като Касабов се впише, става следното – той свиква Изпълком, правилният Изпълком, легитимен Изпълком, правят дневен ред на Конгреса и той да се проведе на 15-и март. Има време това да се случи и той да се проведе по правилния начин. Лошото в ситуацията е, че заради редица ходове, маневри, тарикатлъци, схемаджийство, затова сега сме стигнали в тази ситуация“, обясни Бербатов.

ОЩЕ: Финтът, с който Бербатов влезе в историята на Висшата лига (ВИДЕО)

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес