Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бербатов пред CNN: Замръзнали сме във времето, още сме в 94-та

18 ноември 2023, 15:21 часа • 9593 прочитания

Бившата футболна звезда на България Димитър Бербатов говори пред медийния гигант CNN за случващото се в българския футбол. Протестът срещу БФС достигна до спортните новини на един от най-големите медийни конгломерати, който потърси гледната точка на опозицията в лицето на Бербатов.

CNN разказа за проблемите на българския футбол

Пред CNN Димитър Бербатов коментира, че българският футбол е замръзнал във времето, като си живее с мисълта за лудото американско лято от САЩ'94. Футболът обаче се е променил за тези почти 30 години, а БФС стои на едно място, без да се развива.

Какво каза Бербатов пред CNN?

"Замръзнали сме във времето. Все още сме в 94-та година. И смятаме, че така трябва да се работи. Не, сега е 2023 г. Нещата във футбола са напълно различни и това е, което искам да покажа на хората у нас", каза Бербатов в интервю пред CNN.

Димитър Бербатов

"Футболът страда и никой от големите таланти не може да излезе и да играе във Висшата лига", каза още Бербатов, който е голмайстор на елитното английско първенство. "У нас няма инфраструктура, няма стадиони. Децата тренират в лоши условия", сподели още Бербатов пред изданието.

"Не е ли работа на ФИФА и УЕФА като ръководни органи постоянно да са навсякъде във федерациите", пита Бербатов. От CNN дори са потърсили УЕФА и ФИФА за коментар (подробности четете в Sportlive.bg). 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес