Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бастос напуска Левски през лятото

26 март 2014, 10:49 часа • 6164 прочитания

Бразилският халф на Левски Рафаел Бастос може да напусне през лятото, пише "Тема Спорт". Към 29-годишния футболист има интерес от родния му клуб Байя. Преди да се присъедини към сините, Бастос имаше оферта от този отбор, но в крайна сметка предпочете да играе в Европа и акостира на "Герена". Преди няколко дни собственикът на Левски Тодор Батков разкри, че офанзивният полузащитник прибира най-голямата заплата в клуба - всеки месец слага в джоба си по 30 хиляди лева без премиите.

Братовчедът на Бастос Фабио Асеведо, който също е футболист, разкри, че се е завърнал в играта благодарение на него. През 2011 година Асеведо катастрофирал жестоко и счупил и двата си крака. Дълго време се възстановявал, а Рафаел го уредил в скромния Серано. Днес Серано излиза в мач срещу Байя в щатското първенство Баяно и се очаква Асеведо да дебютира. По този повод той говори пред местната преса за себе си и братовчед си.

"Бастос е заинтересуван от възможността пак да играе в Байя. Той все още пази отлични спомени от клуба и публиката му. Кой знае, ако играя добре през лятото, може да сформираме тандем в този отбор", разкри Асеведо. За Байя Бастос участва в 20 мача през сезон 2006/2007, а след това преминава в Крузейро.

От пристигането си при сините той записа 6 мача - 4 в А група и 2 за купата. Все още не се е разписал, няма и асистенция. Любопитното е, че две негови попадения в реванша за купата с Ботев Пловдив не бяха зачетени и в крайна сметка Левски отпадна от надпреварата. Рафаел има договор с тима от "Герена" до края на 2014 година. В контракта му обаче има клауза, според която може да напусне през лятото, ако бъдещият му клуб покрие всички разходи на сините по привличането на бразилеца и заплатите, които е получил.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес