Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Баждеков: Засега Спортинг не води дело срещу Левски

08 юни 2014, 16:37 часа • 10216 прочитания

"За момента няма заведено дело срещу Левски от страна на Спортинг (Лисабон) заради Валери Божинов. Просто се води коренспонденция и се проучват нещата. Ако излезе, че Левски има някакви проблеми, то тогава мога да коментирам".

Това заяви изпълнителният директор на Левски Константин Баждеков пред "Дарик". Той обяви още, че не знае какви са претенциите към клуба и в какви размери. Както е известно, вестник "Тема Спорт" съобщи, че става дума за 60 милиона лева.

"В петък получихме цялата преписка. Тя ни беше изпратена от ФИФА с куриер. Преписката е доста обемиста, някъде между 200 и 300 страници. още в петък изпратихме материалите на адвокатите ни. Те са запознати с преписката, а ние имаме срок, в който трябва да дадем нашето становище, като клуб относно това, което ни е изпратено", обясни Баждеков.

"В съответния срок ние ще подадем нашата информация. Ще ги информираме каква е била нашата кореспонденция с бившия му клуб и информацията, която сме получили от тях. Ще знаят всичко, което се е случило относно подписването на договора с Валери Божинов", допълни директорът на 'сините".

Той допълни, че споменатите суми са големи, защото се спори за дългосрочни взаимоотношения, които играчът има с бившия си клуб. "Става дума за пропуснати ползи и неща, които не знам как са сметнати", уточни финансистът.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес