Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Асеновградчанин ще построи съблекалня на местния стадион

23 декември 2016, 18:20 часа • 6256 прочитания

Асеновградчанин се наема да изгради нова съблекалня за спортистите, провеждащи тренировки на стадион "Шипка" в Асеновград, предаде кореспондентът на Actualno.com в града.

Настоящата постройка е нестабилна и опасна, а и е разположена по начин, по който възпрепятства ползването на пространството около нея. Съблекалнята е построена преди 1992 г. и е нанесена като полумасивна сграда, но за съществуването ѝ е издаден документ за търпимост, тъй като попада върху частен имот. Макар и като търпим строеж, към настоящия момент постройката е в лошо техническо състояние.

Съблекалнята, която е с обща площ близо 49 квадратни метра, пречи на обслужването на имота, в който има построени гаражи. Заради сградата е намален габаритът на улицата. По същата линия се намира и друга постройка с площ малко над 16 квадратни метра, която е започнала да се саморазрушава и също представлява опасност.

Ангел Доралиев - собственикът на сградата - поиска от Община Асеновград постройката да бъде премахната и обеща, че в замяна ще построи нова съблекалня със санитарни възли в границите на градския стадион „Шипка“. Общинският съвет в града одобри молбата на асеновградчанина и скоро предстои пристъпването към реалното изпълнение на проекта.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес