Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арда завърши с пирова победа срещу резервите на Ботев Пловдив и на пункт от бараж за Европа (ВИДЕО)

27 май 2024, 22:05 часа • 2673 прочитания

Арда Кърджали завърши сезона с пирова победа над Ботев Пловдив с 1:0 и остана на една точка от заветното седмо място, което дава право на бараж за европейските турнири. Единственото попадение в двубоя на стадион "Христо Ботев" реализира нападателят на "небесносините" Тонислав Йорданов през първото полувреме. "Канарчетата" финишират девети с 45 пункта.

Бенефис и шпалир за Лъчезар Балтанов

Мачът бе и бенефис на Лъчезар Балтанов, който изведе "жълто-черните" с капитанската лента, а тимът и феновете го изпратиха тържествено с подаръци и  транспаранти. Децата, които изведоха двата отбора, бяха с фланелки с букви, които образуваха посланието: „Благодарим, ти капитане!". В 87-ата минута халфът напусна терена през шпалира от състезатели на Арда и Ботев.

ОЩЕ: Ботев Пловдив изкушава набелязан от Левски

ВАР-ът на Actualno

Тонислав Йорданов вкара победния гол за Арда

Душан Керкез заложи на експериментален състав, изпълнен с юноши и резерви. Въпреки това Мартин Секулич пропусна страхотно положение в началото на сблъсъка. Срещата вървеше равностойно, но в 37-ата минута гостите удариха. Тонислав Йорданов засече центриране на Деян Лозев за 0:1. До края на мача 100%-ови голови възможности липсваха.

В същото време стана ясно, че ЦСКА 1948 е на бараж с ЦСКА след успех над Славия (ВИДЕО и подробности вижте в линка).

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес