Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Арда продължава да мечтае за Европа след обрат срещу разколебан Ботев Пловдив (ВИДЕО)

11 май 2024, 18:55 часа • 1246 прочитания

Арда Кърджали продължава да мечтае за участие в евротурнирите през новия сезон, след като се наложи с 2:1 над един от основните си конкуренти за седмото място в Първа лигаБотев Пловдив. Домакините губеха в резултата до 64-ата минута, но след попадение на Борис Тютюков и автогол на Йонас Там стигнаха до така важните три точки.

Ботев поведе през първата част

Ботев Пловдив поведе в 32-ата минута на срещата. Принц Окезие сбърка една топка, която попадна в Уме Емануел. Офанзивният футболист на „канарчетата“ се озова сам срещу Анатоли Господинов и с прецизен удар го преодоля за 1:0. До края на полувремето повече попадения не паднаха и гостите се прибраха в съблекалнята с гол преднина.

Арда направи пълен обрат след почивката

Posted by ПФК Арда / PFC Arda on Saturday, May 11, 2024

Около час след старта на мача Арда изравни. Тонислав Йорданов намери отлично Борис Тютюков в наказателното поле на пловдивчани и той с глава матира Матвей Игонен. Пет минути преди края на редовното време кърджалийци направиха пълен обрат в мача. След центриране от корнер Йонас Там си отбеляза автогол и оформи крайното 2:1 за домакините.

Класирането в Първа лига

След успеха си Арда събра 44 точки в актива си и се намира на 9-то място в Първа лига. Седмият ЦСКА 1948 е с 45, колкото има и осмият Ботев Пловдив. На десета позиция е отборът на Славия с 40. Именно завършилият на седма позиция в крайното класиране най-вероятно ще играе бараж за участие в Лигата на конференциите.

По-рано днес президентът на Славия Венцеслав Стефанов се обяви против намаляването на бройката на тимовете в Първа лига.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес