Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

АНКЕТА: Ще се класира ли Левски за груповата фаза на Лига на конференциите?

16 август 2023, 16:16 часа • 2759 прочитания

Българският гранд Левски има възможност да се класира за груповата фаза на Лига на конференциите. "Сините" не са достигали до този етап на европейска клубна надпревара от сезон 2010/11, когато премериха сили с Гент, Спортинг Лисабон и Лил, но останаха на четвърто място в група C със 7 точки и отпаднаха от турнира.

Първо Левски трябва да отстрани Апоел Беер Шева

За да изпълни тази си цел, съставът на Николай Костов трябва да елиминира Апоел Беер Шева. Първият двубой между двата отбора в Израел завърши при нулево равенство, макар че българският тим имаше по-чисти положения на сметката си. Реваншът е в четвъртък на стадион "Георги Аспарухов" от 20:00 часа българско време.

Айнтрахт Франкфурт чака "сините" на плейофа

Левски изтегли късата клечка при жребия за плейофния кръг за влизане в групите на Лигата на конференциите. „Сините“ ще се изправят срещу Айнтрахт Франкфурт, ако успеят да отстранят израелския отбор. Задачата е изключително тежка, като се има предвид, че германските "орли" спечелиха Лига Европа през сезон 2021/22. Миналата кампания пък възпитаниците на треньора Дино Топмьолер завършиха на седма позиция в Бундеслигата.

При добро стечение на обстоятелствата столичният гранд ще домакинства на Националния стадион "Васил Левски". От ръководството на клуба официално са заявили това пред УЕФА. За последно Левски игра европейски мач на Националния стадион преди 16 години - през 2007-а, когато отстъпи на финландския Тампере във втория квалификационен кръг на Шампионска лига. 

С оглед на историческата възможност на "сините" да се върнат на европейската карта ви питаме:

Има ли сили Левски да се класира за груповата фаза на Лига на конференциите?

  • Да, "синята лавина" ще бие Апоел и ще изненада Айнтрахт Франкфурт
  • Не, "сините" ще елиминират Апоел, но Айнтрахт Франкфурт е непреодолим съперник
  • Абсурд, Левски ще падне още от Апоел на "Герена"

Гласувайте в тази АНКЕТА!

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес