Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александър Томаш: С г-н Крушарски изгладихме противоречията

09 март 2024, 14:32 часа • 1452 прочитания

Наставникът на Локомотив Пловдив Александър Томаш коментира решението си да удължи договора си със "смърфовете" до лятото на 2026 година. По-рано Томаш имаше търкания със собственика Христо Крушарски, но сега заяви, че двамата са изгладили противоречията си и ще работят заедно за общата цел - благоденствието на Локомотив.

Александър Томаш и Христо Крушарски се помириха

"Приятели, когато преди две години поех Локомотив (Пловдив), обещах да работя професионално и с цялото си сърце. За кратък период положихме основите на отбор, който в един следващ етап трябваше да се превърне в реален претендент за първото място и който можеше да донесе незабравими европейски вечери на “Лаута”.

Въпреки че във всеки трансферен прозорец се разделяхме с някои от водещите играчи, то през есента записахме рекордна серия от победи. За жалост разликата между обещаното и изпълненото (от старото ръководство), както и структурните обстоятелства в управлението на клуба си оказаха своето влияние.

След завръщането си, и в името на Локомотив, с г-н Крушарски намерихме начин да изгладим противоречията, да загърбим егото си и устремени към една цел, да намерим общ път, по който да я достигнем. В негово лице видях човек, който държи на Локомотив!", заяви Александър Томаш.

Христо Крушарски

Томаш отказал две примамливи оферти заради Локомотив

"За тези почти две години не ви излъгах нито веднъж. Няма да го направя и сега. В последните месеци отказах две примамливи оферти от Кипър и България. Направих го, защото вече бях пленен от магията на институцията “Локомотив” и бях дал думата си на собственика. Не можех да избягам и предам тези, които ми вярват.

Подписах нов двугодишен договор с Локомотив. Започваме отначало. Целта е през първата година да изградим отбор, чиито плодове да берем през втората. Локомотив не разполага с неограничен бюджет, но ще компенсираме със знания, умения, сърце, характер и вашата любов и подкрепа", добави още той.

"В следващите мачове ще се наложи да направя компромис и да се отклоня от философията си и вижданията за играта. Основната цел ще е да върнем увереността и спокойствието на играчите в собствените им сили и възможностите на отбора, както и да осъзнават и защитават привилегията да носят черно-бялата фланелка.

Александър Томаш

Ще извървим труден и трънлив път, но знам, че ще успеем, защото вярвам във вашата огромна любов и неизмерима подкрепа, а когато Локомотив се превърне в онзи отбор, който всички искаме да виждаме, ще знаем, че сме победили заедно!Благодаря Ви за доверието и силата, която ми давате!", завърши Томаш.

ОЩЕ: Локо Пловдив разби Етър, Крушарски имал амбиции за шампионска титла (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес