Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Агонията продължава! Ботев Пловдив пак не победи, Крумовград обърна "канарчетата" (ВИДЕО)

20 август 2023, 20:53 часа • 4068 прочитания

Ботев Пловдив продължава да бъде без победа от началото на сезона. "Канарчетата" загубиха домакинството си на Крумовград с 1:2 в двубой от шестия кръг на efbet Лига. Новото попълнение на "жълто-черните" Ивелин Попов откри резултата, но с попадения на Патрик Луан и Диего Рапосо гостите осъществиха пълен обрат, за да се поздравят с успеха.

"Канарчетата" чупят антирекорди

Това беше осми пореден мач на стадион "Христо Ботев", в който пловдивчани не могат да победят. Макар че от април месец играе на "Колежа", Ботев все още няма завоювани три точки на новооткритото си съоръжение. Възпитаниците на Станислав Генчев са само с две точки, докато Крумовград има 9 пункта на сметката си.

ОЩЕ: Разкриха защо Ивелин Попов избяга внезапно от Левски

Ботев стартира перфектно, Попов с дебютен гол

"Канарчетата" стартираха по-активно. Янко Георгиев се намеси няколко пъти. В 21-вата минута обаче Попов матира стража. Опитният полузащитник бе на точното място и добави на празна врата след шут на Акере. В 33-тата минута Колев се озова очи в очи с Ханкич. Нападателят не успя да преодолее вратаря и опропасти най-чистото положение на тима си до момента. До почивката момчетата на Неманя Миланович търсеха изравнителния гол, до който така и не стигнаха.

Пълният обрат на Крумовград

През втората част Самуел Акере нацели страничния стълб. За този пропуск домакините могат горчиво да съжаляват, тъй като само три минути по-късно Луан възстанови паритета. Гостите заиграха по-добре, което доведе до пълен обрат. В 83-тата минута Рапосо матира Ханкич за 1:2.

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес