Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"7 милиона българи - 7 милиона състава": Илиев обясни защо не вика много нови (ВИДЕО)

07 октомври 2024, 13:11 часа • 343 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол Илиан Илиев говори пред медиите преди двубоите на "лъвовете" с Люксембург и Северна Ирландия от Лигата на нациите. Специалистът, който е доволен от интереса към избраниците си, подробно обясни своите решения.

Илиан Илиев е доволен от интереса към избраниците си

“Атмосферата ще я разберем на мача. В Люксембург треньорът е там 14 години и имат своите механизми и обигран състав. Изненадани сме, че до момента нямат точка, тъй като през пролетта играха бараж за класиране на европейското първенство. Добре е, че преди 11 месеца никой не питаше кой е извикан. Даже не питаха с кого играем. Мръднали сме малко напред", започна Илиев.

ОЩЕ: Лоша новина: Илия Груев аут за близо половин година

Илиан Илиев

Защо Краев не е извикан, а Петров - е?

"Нямаме проблем да дадем информация за всеки, който не е викнат. Анди Краев премина трудни девет месеца, в които не игра. Ако продължава така, както натрупа няколко мача като титуляр, другия лагер ще е с нас. Ако следим между лагерите играчите, можем да викаме 10 нови, но искаме да изградим едно ядро, естествено с по няколко промени. Ако се викат 10-12 нови всеки път, няма как да станат нещата", разкри той.

"7 милиона човека имат 7 милиона състава"

Националният селекционер обясни и защо е извикан Християн Петров, макар че не играе редовно за ЦСКА, и отсече: "7 милиона човека имат 7 милиона състава. Ние не можем да изискваме от клубовете да пускат повече български играчи. Ще излезе, че се оправдаваме."

ОЩЕ: Илиан Илиев: Предстоят ни трудни четири мача срещу отбори от нашата черга

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес