Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

6 мача по-късно: Дузпа и автогол върнаха Локо Пловдив към победите (ВИДЕО)

10 ноември 2023, 19:33 часа • 1131 прочитания

Отборът на Локомотив Пловдив най-после се завърна на победния път, след като постигна домакински успех с 2:1 над Локомотив София в "железничарското" дерби от 17-ия кръг на Първа лига. Дузпа и автогол осигуриха трите точки на "смърфовете", които ги изравниха с лидерите ЦСКА и Черно море.

Пловдив победи София в дербито на "железничарите"

След само 11 минути игра домакините от Пловдив получиха правото да изпълнят дузпа, а Георги Минчев бе точен от бялата точка. Локомотив София обаче стигна до изравнителен гол в 24-ата минута, когато Карлуш Франса успя да се разпише за столичани.

Георги Минчев

Автогол донесе победата на пловдивчани

Локо Пловдив очаквано владееше топката повече, но пък гостите от София отправиха не малко удари към противниковата врата, създавайки няколко добри положения за гол. В 53-ата минута обаче Бруно Франко си отбеляза автогол, с което домакините взеха аванс, който успяха да съхранят и до последния съдийски сигнал.

Локо Пловдив се изравни с ЦСКА и Черно море

С победата Локомотив Пловдив се изравни по точки с лидерите ЦСКА и Черно море, които имат по 35 пункта, но и мач по-малко спрямо "смърфовете". Това бе и първи успех за Локомотив след шест мача без победа в първенството. Локо София пък остава на 12-о място със 17 пункта.

По-рано Славия излъга Ботев Враца за нов успех (ВИДЕО)

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес