Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 години след бенефиса: Балъков разкри, че развод е основната причина да се откаже

29 май 2023, 15:56 часа • 17163 прочитания

Легендата на българския футбол Красимир Балъков разкри интересни подробности около прекратяването на своята кариера. Той окачи бутонките преди 20 години, а неговият Щутгарт стига до второто място в Бундеслигата през този сезон и се класира директно за Шампионска лига. За съжаление обаче героят от САЩ 94 не играе в турнира, както и на Европейското в Португалия през 2004 г. Бившият халф посочи развода с бившата си съпруга като основна причина за бенефиса си, който се състоя на 29 май 2003 г.

"Тогава си мислих именно за тези 2 неща - че няма да играя в Шампионска лига и няма да участвам на Европейско първенство в Португалия. За жалост, така се получи. Всичко около моето отказване бе организирано предварително. Нямаше как да променя нещата, а определено ми се искаше. От друга страна, бях доволен, че краят на кариерата ми бе успешен", заяви Балъков пред колегите от "24 часа".

"Спомените ми оттогава са много хубави. 2 г. по-рано Феликс Магат ни спаси от изпадане от Бундеслигата и ни каза, че с този отбор Щутгарт ще стигне до Шампионската лига. Смяхме му се наум, но после точно това се случи", допълни настоящият наставник на Септември София. ОЩЕ: Краси Балъков: Целта е да спасим Септември от изпадане

Красимир Балъков

Бившият полузащитник на Спортинг Лисабон разкри и причините около прекратяването на професионалната си състезателна кариера. "На първо място, уважението ми към този човек, Бог да го прости. Герхард Майер-Форфелдер за мен беше уникална личност. Та уважението към него ме накара да се размисля", сподели Красимир Балъков относно бившия президент на Щутгарт. Форфелдер е задържал българина при “швабите” въпреки оферти от грандове като Байерн, Интер и Барселона с договор, подновяващ се автоматично, ако премине успешно медицински прегледи.

"Второ - прецених, че е дошъл моментът да тръгна по друг път. И третото, което всъщност най-натежа, беше разводът с бившата ми съпруга. Оказа много силно влияние. Иначе, ако не беше ситуацията с него, можеше да играя още 1-2 г. Натрупаха ми се много неща и взех решение да премина от другата страна – да стана треньор. Имах чудесната възможност да го направя, тъй като Магат обяви, че няма проблем да вляза в щаба му", завършва родната легенда.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес