Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков със 7 точки и брилянтен чадър при нов успех на Сакраменто в НБА (ВИДЕО)

20 ноември 2023, 10:23 часа • 1306 прочитания

Най-добрият спортист на България за 2022 година Александър Везенков записа нова победа със Сакраменто Кингс в НБА. Този път Саша и компания надвиха Далас Маверикс със 129:113. Везенков прекара 13 минути на паркета, като се отчете със 7 точки, една борба и една асистенция.

Везенков започна с чадърите в НБА

Везенков направи отличен чадър в мача, който не остана незабелязан и от американските журналисти. В Щатите побързаха да покажат отличната игра на Саша в защита, за да разсеят съмненията, че българинът не може да играе в отбрана.

ОЩЕ: "Пас към миналото": 132 години от началото на баскетболната религия

Кайри Ървинг и Лука Дончич нямаха отговор на играта на Сакраменто

Иначе най-добър за Сакраменто бе Домантас Сабонис, който завърши с дабъл-дабъл - 32 точки и 13 борби, а голямата звезда Де'Аарън Фокс добави още 30 точки, като спечели двубоя си с Кайри Ървинг. Това бе шеста поредна победа за Сакраменто в редовния сезон на НБА.

Лука Дончич бе най-резултатен за домакините от Далас с 25 точки, 10 борби и 7 асистенции.  Сакраменто продължава да води в Тихоокеанската дивизия с 8 победи и 4 загуби от началото на сезона и е на четвърто място в Западната конференция, като по-добър баланс имат само Минесота, Оклахома Сити и шампионът от последния сезон Денвър. 

Везенков демонстрира елегантна игра (ВИДЕО) и при последната победа на Сакраменто.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес