Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков с първи думи: Това е най-трудният избор, който някога съм правил

01 юли 2023, 19:14 часа • 4722 прочитания

Спортист номер 1 на България и най-добър баскетболист на Европа Александър Везенков се сбогува с феновете на Олимпиакос. Баскетболната звезда прие офертата на Сакраменто Кингс и ще продължи кариерата си в НБА.

Везенков призна, че това е най-трудното решение, което е взимал в кариерата си. Той прекара пет години в Олимпиакос, където бе боготворен от феновете. Българинът им благодари и намекна, че пътищата им може отново де се пресекат в бъдеще.

Александър Везенков каза сбогом на Олимпиакос

"След много часове на мислене в последните дни, взех решение да изследвам света на НБА. Без съмнение, това е най-трудният избор, който някога съм правил. Да напусна този страхотен клуб след пет години се усеща като да оставя част от сърцето си", започна Везенков в Инстаграм.

ОЩЕ: Георги Глушков: Първият българин в НБА, прославил България в Щатите (ВИДЕО)

Александър Везенков

"Докато пътищата ни се пресекат отново..."

"В Олимпиакос сбъднах мечтите си, намерих семейство и най-топлия дом, който бих могъл да си представя. Давах всичко, което имах във всеки един момент, в който носех този екип. В най-тъмните часове останахме заедно, издигнахме се и показахме, че трябва да се гордеем с това, което постигнахме. Защото се борихме докрай.

Думите не са достатъчни, за да ви благодаря. Ще нося подкрепата ви и любовта ви, докато започвам тази нова глава. Докато пътищата ни се пресекат отново, останете силни и поддържайте огъня", добави още Александър Везенков, който ще прибира космическа заплата в НБА.

Очаквайте в Actualno.com: 4 спортни рубрики, които не трябва да изпускате

 

 

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес