Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Везенков аут от състава на Раптърс за Лятната лига, пречки около завръщането му в Гърция

08 юли 2024, 16:10 часа • 3239 прочитания

Дни преди старта на Торонто Раптърс в Лятната лига, която е първия етап от подготовката на отборите от НБА, от тима обявиха 16-тимата играчи, които попадат в състава им. На фона на неясната ситуацията около бъдещето на българската звезда Александър Везенков, родният баскетболист не попадна в избраниците на отбора.

ОЩЕ: "Везенков ще съжалява": Министърът на спорта за завръщането на Саша в Олимпиакос

Александър Везенков

По време на Лятната лига се тестват някои от новите и млади играчи, новобранците, както и някои от играчите с гарантиран договор, които са играли предния сезон. С оглед на факта, че Везенков е ново попълнение за Раптърс, очакванията бяха той да попадне в тази селекция, за да натрупа игрови ритъм и да покаже своите качества пред новия си треньор.

Поставен в трудна ситуация, Александър Везенков преди завръщането си в Гърция

Той обаче не стана част от групата от 16 играчи. Това се случва, след като преди няколко дена стана ясно, че Везенков ще се завърне в бившия си тим Олимпиакос, където се издигна до върховете на европейския баскетбол. Гърците са предложили контракт на рекордна сума за родната звезда, но ако отборът от Торонто иска Везенков в редиците си, то той няма да отиде никъде. Това се дължи на факта, че канадците държат правата му с гарантиран договор, който изтича през 2025 г. И докато този договор е в действие, българинът не може да изпълни желанието си отново да облече "червено-бялата" фланелка.

Ситуацията обаче все още не е изяснена и има два варианта за действие оттук нататък. Ако Раптърс са склонни да освободят Везенков, те ще отнесат такса в размер на 7 млн. долара, тъй като правилата на НБА не позволяват размяна с европейски клуб. Другият вариант е Везенков сам да откупи правата си, което ще му струва 6,6 милиона, като по този начин той ще стане свободен агент и ще може да се присъедини към Олимпиакос.

ОЩЕ: Колосалната сума, която Александър Везенков ще взима в Олимпиакос

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес