Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Треньорът на Сакраменто засипа с похвали Александър Везенков

14 ноември 2023, 10:47 часа • 1530 прочитания

Треньорът на Сакраменто Кингс Майк Браун засипа с похвали най-добрия български баскетболист Александър Везенков. Наставникът на „кралете“ заяви, че е много доволен от представянето на родното крило до момента, тъй като той се адаптира отлично към стила на игра на калифорнийци.

Браун допълни, че Везенков става все по-полезен за Кингс, както в нападение, така и в защита. Българинът също така работи много здраво, за да може да бъде в най-добра форма. Треньорът на „кралете“ бе категоричен, че с времето Везенков започва да намира своя ритъм и това се вижда от повечето минути на паркета, които получава.

„Небето е лимитът за Саша“

Майк Браун

„Саша има страхотно чувство за играта. Той вкара някои много важни стрелби днес. Освен това отваря сериозни пространства за останалите, докато е на терена и обърква защитата на съперниците. Момчетата получават отворени стрелби, само заради неговото присъствие. Той прави и много от онези малки неща“.

„Саша е здрав физически и може да се бори под коша. Колкото повече играе, толкова по-добър става и толкова повече ни помага. В защита все повече разбира указанията. Работи много здраво и мога да кажа, че небето е лимитът за него. Лека-полека започва да намира своя ритъм с повечето минути, които получава“, каза Майк Браун.

Снощи Везенков изигра страхотен мач за Кингс срещу Кливланд Кавълиърс.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес